آهویی که می نویسد

ریما به معنی آهوی سپید است.ریما در لغت کنایه از آدم قوی است.

آهویی که می نویسد

ریما به معنی آهوی سپید است.ریما در لغت کنایه از آدم قوی است.

همفکری خوشمزه

جمعه, ۱۹ تیر ۱۳۹۴، ۰۵:۱۶ ب.ظ

سلام دوستان 

روز و روزگارتون به خیر و شادی باشه . پروژه کرم درون من به مرحله تمیز کردن فریزر و یخچال رسیده و این پست تولید شده.

نمیدونم بگم متاسفانه یا خوشبختانه ، من بیشتر نکات خونه داری و آشپزی و کدبانوگری رو که یاد گرفتم از دروهمسایه، فامیل و اینترنت بوده. امروز داشتم فکر میکردم چه چیزهایی رو نیاز داره فریز کنم و در فصلهای دیگه استفاده میشه؟  جوابی تو اینترنت پیدا نکردم. گفتم با شما درمیون بذارم.

اگه جزء طرفداران غذا با مواد اولیه تازه ، مواد هر فصل در همون فصل مصرف بشه و یا فریزر مانع سلامتیه هستین، توصیه میکنم به خوندن ادامه ندین. :) 

واسه من تنوع غذایی خیلی مهمه. نمیتونم همش قیمه و قورمه و کوکو و لوبیا پلو و ... بپزم. نیاز دارم فاصله بین تکراری خوردن بیش از دو هفته باشه. (هرچند در روزهای سخت و پرکار به یک هفته میرسه). واسه همین مواد اولیه ای رو در فریزر نگه میدارم که غذاها و دسرها رو متفاوت کنه : 

1- زنجبیل تازه رنده شده( واسه غذاهای هندی و تند)

2- لبوی پخته رنده شده(واسه رنگ غذای مجلسی و دسرها)

3- بامیه سرخ شده

4- آلبالو هسته گیری شده شکر زده (اینو از امسال دارم میذارم. بعد از نتیجه ی خوشمزه آلبالو پلو) 

5- باقلی سبز 

6- نخود فرنگی دونه شده

7- لوبیا استامبلی (اینو چون همیشه میشه پیدا کرد معمولا به حد نیاز میخرم و مایه استامبلی درست میکنم)

8- رنده پوست پرتقال (اینو تا حالا نداشتم اما ضرورتش حس میشه. پرتقالهای تابستونه مثل والنسیا عطر ندارن .عطر پرتقال خونی خیلی عالیه. هم واسه مربای پرتقال ، هم واسه خشک کردن پوستش

9- شوید - سبزی پلو و کوکو- سبزی آش : اینا رو هم یه جوری میخرم که حداکثر 1-2 ماه تو فریزر بمونن 

10- سبزی قورمه سبزی سرخ شده 

11- بادمجون کبابی شده ( اینم چون همیشه پیدا میشه به اندازه مصرف 1-2 ماه )

12- کدو تنبل پخته له شده (اینو ندارم میخوام از سال بعد اضافه کنم ) 

13- انبه پوره شده و چند تا میوه دیگه واسه دسرهای فصول بعد (اگه فریزرم جا داشته باشه . بنظرم ضروری نیستن)

14- ذرت دونه شده (اینو هم تا حالا امتحان نکردم و جزء لیست ه . همیشه از کنسرو ذرت استفاده میکنم و جدیدا نسبت به استفاده از کنسروها عذاب وجدان دارم)

15- گردوی ساییده واسه فسنجون و بادمجون ترشی

16- سبزیجات ساییده عطری واسه مرغ ترش و زیتون پرورده و ... 


چیزایی که ضرورتی نمیبینم نگه دارم  : 

1- پیاز سرخ شده و سیر سرخ شده (بخدا تمام عطرش به اینه که همون موقع سرخ شه ) 

2- هویج رنده شده - گوجه رنده شده 

3- بادمجون سرخ شده 


گشنه ام شده . ذهنم یاری نمیده یادم بیاد لیست رو کامل کنم. لطفا شما هم نظراتونو بگین همه با هم روزهای خوشمزه تری داشته باشیم. یادمون باشه آشپزخونه قلب خونه است :دی 

پ ن : ما مراسم چیدن یخچال و فریزر عروس نداشتیم. من دانشجوی ارشد بودم و ساکن خوابگاه. وقتی عقد کردیم زندگی مشترکمون شروع شد و کم کم وسیله های مورد نیاز زندگی رو میخریدیم و استفاده میکردیم. لذا وقتی مراسم عروسی گرفتیم چیز جدیدی وجود نداشت. خدا رو شکر از این مراسمی که کسی بخواد بیاد خونه عروس رو ببینه هم نداشتیم. الان داشتم دنبال عکس فریزر منظم و چیده شده میگشتم دیدم همش مربوط به نوعروسانه. انگار بقیه دیگه فریزراشون مرتب نیست :))) 

موافقین ۳ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۱۹

نظرات  (۷)

- ما تو خونه شوید رو خشک می کنیم برای شوید پلو و اینا. نمی ذاریم فریز مادر دوست نداره. 
سیر رو هم سرخ کرده بذاری یه کم بد نیست. آخه بعضی فصول سخت گیر میاد یا خیلی گرون تموم میشه. 
- آلبالو رو ما بدون شکر می ذاریم بعدش مادر وقتی می خواد استفاده کنه شکر رو بهش اضافه می کنه تا زودتر هم یخش باز بشه. 
- الان که فصلش گذشته و دیگر عطر نداره ولی سال دیگه یه کم شنبلیله هم خشک کن ما ازش برای داخل سوپ و کوفته استفاده می کنیم. 
- بادمجون رو اندازه یکی دو وعده سرخ شده نگه دار گاهی عجله داری و مهمون ناگهانی می رسه و بادمجون دم دستت نیست، می تونی ازشون فوری برای کشک بادمجون یا هلیم بادمجون استفاده کنی. 
- ذرت ها رو خوب باید بپزی بعد بذاری هر چند بازم میزان نرمی اش به هیچ وجه مثل کنسرو نمی شه!

+ اینجا موقع پاتختی اولین جایی که همه سرک می کشن داخل یخچال و فریزر عروسه! برای آبجیم من چیدم توی یخچالشو:))

پاسخ:
منم شوید خشک دارم اما شوید پلو با شوید تازه رو بیشتر دوس دارم. مامان منم مث مامان شما شوید خشک رو بیشتر دوس داره
تو اینترنت دیدم بعضیا بدون شکر میذارن و بعضا با هسته. چه ایده جالبی بعدا شکر میزنن یخش هم باز شه. ایول. خوشم اومد. روش بهتریه
اتفاقا تو فکر ترخون و ریحون و سبزیجات خشک شده بودم. فریزری نیستن اما تو برنامه سال دیگه گذاشتم. مرسی بخاطر گفتنه شنبلیله. نمیدونستم
امان از این مهمونای سرزده. من با همون بادمجون کبابی کشک بادمجون درست میکنم. ما همیشه از اضافه وزن رنج میبریم خواهر ! 
جدی ؟ یعنی به نرمی کنسروی ها نمیشه ؟ تو نت نوشته بود 3 دقیقه تو آب جوش بذارین. شما که میگین خوب میپزین بازم نرم نمیشه. پس چه کار باید کرد نرم شه اما وا نره ؟
اوه اوه. توصیف مراسمشو زیاد شنیدم . در تمام کابینتا رو وا میکنند و ... خداییش نمیدونم چی بگم. من که دوست نداشتم کسی تو زندگیم سرک بکشه. حالا چه پز وسایلمو بخوام بدم چه اونا دنبال نقصهاش بگردن. رسم خوشایندی نیست برام. واسه فامیل بیکار که دست به تلفنشونم خوبه یه سوژه ایده آله. تا مدتها ارزیابیهاشونو ادامه میدن
۲۰ تیر ۹۴ ، ۱۲:۰۵ mozheee.blosky.com

سلام بر آشپز حرفه ای وکدبانوی حسابی خوبی میبینم که غوغا کردی پس بگوووو چطور این غذاهای خوشمزه و دل کاربر خون کن رو میپزی موادش رو از قبل حاضرداری... ای بلااا

والا من که تجربه چندانی تو این کارا ندارم و تازه فوت و فن زندگی مشترک رو تجربه میکنم از این مراسمای یخچال عروسم نداشتیم که بگم فریزر مرتب و آماده رو داشتم .. ولی بتازگی به این نتیجه رسیدم بخاطر متغیربودن مواد در فصلهای مختلف میشه بسیاری موادرو فریز کرد و اساسااا فریزکردن هم وجودداره:)))

تنها چیزی که میتونم بگم اینکه من ذرت خریدم و با چاقو دون دون کردم و فریزکردم خیلی خوب شد و داخل مرغ و سالاد اولویه ازش استفاده میکنم

بادمجونم به تازگی این کارو کردم هنوز نتیجش ندیدم

در مورد پیاز وسیر باهات موافقم که عطرش از بین میره و تازش خوش طعم تره

من یه کار دیگه هم کردم قلم پای گوسفند هم خریدم و گذاشتم یه شب تا صبح تو قابلمه تقریباا پرآب پخت و بعد وقتی روغن و ویتامینش به آبش در اومد تو کیسه های زیپی ریختم و فریزکردم و حالا هربار که خورشت میپزم یه تیکه از عصارش داخلش میریزم عالی جا میوفته پیشنهاد میدم برای قوی شدن استخونا استفاده کنی.

پاسخ:
سلام بر کدبانوی شکسته نفسی کن 😉
خوبی مژی ؟
ایول بابا دمت گرم 
من هنوز به مرحله ذرت و استاک گوشت و مرغ و سبزیجات درست کردن نرسیدم . اما دارم بهشون فکر میکنم .
دور هم یاد میگیریم مژی جون . 
۲۰ تیر ۹۴ ، ۱۲:۰۷ mozheee.blosky.com
یه چیز دیگه میشه تو که دستی تو آشپزی داری یه لیستی از غذاهایی که درست کردی و خوشمزه شده یا زود آماده میشه برامون بذاری برای آخر ماه رمضون آخه من چندتا غذا بیشتر بلد نیستم و همش تکراریه:((( 
پاسخ:
مژی تو وبلاگ قبلیم یه لیست از کلیه غذاهایی که میشه درست کرد گذاشته بودم 
اگه بتونم پیداش کنم همینجا تو جواب کامنت برات مینویسم
۲۰ تیر ۹۴ ، ۱۴:۲۹ عباس زاده
سلام علیکم مومن
این بخش رو باید از خانم ها سئوال کنید
ما تخصص نداریم (لبخند)
ما فقط خریداری مکنیم و تخصص خوبی داریم

خوب این عکسها رو نذارید لطفا در این ایام توی وبلاگ
خوب نیست
یعنی با روان آدم بازی میکنه
یه یخچال با این کیفیت
مهمون نمیخواید (لبخند)
ثواب داره ها افطاری دادن

عاقبتتون بخیر به حق حضرت ابوتراب
پاسخ:
سلام 
طاعاتتون قبول باشه
دستتون درد نکنه. خرید مواد اولیه خوب و گل چین کردنشون خیلی مهمه. دستتون درد نکنه 
ما این عکسها رو بعد از افطار میذاشتیم
اون یخچال هم عکس اینترنتیه. یخچال ما اینقد پر رونق و شیک نیست

ممنونم از دعای خوبتون
عاقبت شما هم بخیر
۲۰ تیر ۹۴ ، ۱۸:۲۴ مارال آلنی
سلام ریما جون خوبی؟
خوندن پستت حس خوبی بهم داد فکر کنم دلیلش این بود که حال و هوای اوایل پاییز رو برام تداعی کرد خلاصه اینکه کلی حس زندگی تو پستت جاری بود ممنون. و اما اندک تجربیات بنده در این مورد:)
ذرت رو من به دو شکل فریز میکنم یکی دون شده و یه مدل دیگه هم ذرت رو به چند قسمت کوچکتر تقسیم میکنم و فریز میکنم اینطوری کنار یه سری غذاها بخارپز میکنمشون بعد کرده و آبلیمو میریزم روش ولی خوب شاید دوست نداشته باشی این برای منی که عاشق ذرت هستم خوبه:) برای ذرت دون شده هم من دقیقا به همون روش سه دقیقه ای که گفتی فریز میکنم بعدا موقع استفاده بخارپز میکنم فکر میکنم اگه کامل بپزی بزاری فریزر له بشه البته مطمئن نیستم فقط فکر میکنم:)
سبزی هم برای آش و پلو (کوکو) فقط فریز میکنم سعی یکنم خیلی زیاد نباشه. کرفس هم در حد یه بسته همیشه تو فریزر دارم ولی توصیه نمیکنم چون کرفس تازه یه چیز دیگه است این رو هم من به خاطر این دارم که کرفس که میخرم برای یه وعده مون زیاده و معمولا میمونه ه منم فریز میکنم همون رو:)
نخود فرنگی و باقالی هم که هست دیگه. آلبالو رو هم هسته میگیم و فریز میکنم. دیگه استاک مرغ هم همیشه دارم چون معمولا سوپ شیر زیاد درست میکنم و خیلی به دردم میخوره.
سیر رو منم تا حالا فریز نکردم بادمجون رو هم همینطور. پیاز رو هم تا همین چند ماه پیش هیچ وقت فریز نمیکردم ولی چند وقت پیش یه بار دیدم پیازها دارن خراب میشن و سرخشون کردم گذاشتم تو فریزر به اندازه مصرف یه هفته بود تقریبا که دیدم تا حد زیادی کار رو راحت میکنه دیگه از اون به بعد آخر هفته ها سعی میکنم برای هفته بعدش پیاز داغ آماده کنم سه هفته امتحان کن به نظرم خوبه.
بزار این کامنت رو بفرستم بقیه رو تو کامنت بعدی مینویسم:)
پاسخ:
اتفاقا منم حس نظافت و مرتب کردن خونه و یه جورایی فراتر از خونه تکونی رو از تو و یکی دیگه از دوستام که خونه نو رفتن گرفتم. واقعیتشم اینه که هر قسمتی رو تمیز و مرتب کردم و دوباره به روشهای بهینه تر چیدم کلی فضا باز شد و ذوق زده شدم و این کار رو واسه بقیه جاهای خونه هم انجام دادم. 
خانم شما اصلا تجربیاتت اندک نیست. با اون پلو مکزیکی و استاک درست کردن و کلم پیچ تو آب خیسوندن و ...خیلی هم حرفه ای هستی.
منم خیلی ذرت بخارپز دوست دارم. ایول . اگه جا داشته باشم ذرت تکه ای هم میذارم تو فریزر. مرسی 
منم موافقم وجود پیاز سرخ کرده خیلی کار رو راحت میکنه و اینکه تازه به تازه آماده شون میکنی عطرش از بین نمیره. 
انشالله روزای زندگیت خوشمزه و پر لبخند باشه دوستم
۲۰ تیر ۹۴ ، ۱۸:۳۴ مارال آلنی
یه چیز دیگه که همیشه تو فریزرمون هست گوشت قورمه است که خوب بعضی وقتها خیلی به دادم میرسه. طرز تهیه اش ر دقیق نمیدونم همیشه مامان آلنی به یه نفر اشنا میگه برای هممون درست میکنه ولی تا جایی که میدونم گوشت گوسفندی رو میپزن بعدش داخل سیرابی میریزن و باز داخل تنور میپزنش در حدی که لایه سیرابیش یه پوست نازک میشه براش خلاصه این گوشت که خوشمزه هم هست شبیه تن ماهی عمل میکنه برامون یعنی هم خالی میتونیم بخوریم هم وقتهایی که فرصت خورشت آماده کردن نباشه روی برنج میزارم توی خوراک و اینا هم میریزم طعمش با گوشت پخته شده فریز شده خیلی فرق داره و خیلی خوشمزه تره.
خودم حس میکنم به نسبت کارمند بودنم میزان استفاده از فریزرم زیاد نیست بیشتر موادی هست که تو فصلهای دیگه سخت پیدا میشه بقیه مواد رو فریز نمیکنم ولی راستش رو بخوای خودم دوست دارم این کار رو نکنم چون تو مهمونی ها خیلی اذیت میشم ولی خ.ش رو دیدم که همه مواد رو پاییز فریز میکنن و تو مهمونیها خیلی راحتترن همیشه. یعنی کلا میخوام یه سری مواد رو فریز کنم از امسال که پیشنهاداتت خوب بود باید امسال بیشترشون رو عملی کنم.
پاسخ:
گوشت قورمه ایده تازه ای بود. نشنیده بودم . دست مامان آلنی درد نکنه 
آره مارال تو خیلی فرز و چابکی. بدون فریزر هم راحت به همه کارات میرسی
منم سعی میکنم خیلی فریز نکنم اما در بعضی موارد دیگه چاره ای نیست
مارال معمونیهای خونه ما خیلی کمتر شده خدا رو شکر. مخصوصا مهمونیهای بدموقع و چندروزه
چقد قبلاها ازم وقت میگرفت . یادش بخیر
سلام خانومی خوبین؟ 
ذرت اگه نمی خواین کنسروی استفاده کنین ولی می خواین تازه و نرم مثل کنسرویا باشه از این یخزده ها که مغازه سبزی خوردکن ها داره بخر... به نظرم تنها اینا می تونه جایگزین مناسب و سالم کنسرویا باشه.
البته میشه بلال دون کرد ولی سفت میشه به خوبی اینا نمیشه
اینم از تجربه مامانِ من
پاسخ:
سلام دوست قدیمی
ممنونم از احوالپرسیت. خوبم خدا رو شکر. 
یه بار یخ زده خریدم 3 ساعت جوشوندم نپخت . شایدم جنسش بد بود بعدش توبه کردم دیگه ذرت یخ زده نخریدم
باید هر دو روش رو دوباره امتحان کنم ببینم کدومش بهتر جواب میده
مرسی که تجربه مامانتو بهم گفتی. انشالله همیشه سلامت باشن و سایه شون بالا سر شما

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">